kabi_007, masz glinkę taką samą jak moja i możesz śmiało stosować wodę. Zobacz na mój wątek
Głośniki + wzmacniacz - proszę o poradę
Zwiń
X
-
Głośniki + wzmacniacz - proszę o poradę
Witam wszystkich forumowiczów.
Proszę o poradę dotyczącą montażu głośników i wzmaka w Superbie II kombi.
Przeglądałem wiele postów ale wciąż mam wątpliwości co powinienem założyć.
Muzyka jakiej głównie słucham to: hard rock, rock czasami zdarzy się jakiś pop
Fabryczne radio Bolero narazie zostaje więc wzmak z wejściem HI
Subwoofer jest w planowany ale w przyszłości
budżet na głośniki + wzmacniacz 3000zł
Drzwi przednie będą przygotowane według zasad CA - dynamat extreme
Doradzono mi Morel Dotech Ovation 6 + wzmak Focal solid 4 ale z tego co czytałem na forum to niekoniecznie dobre rozwiązanie.
Dziękuję
Pozdrawiam
-
-
TomekRt, Zapraszam do odsłuchania Morel Tempo 6 + Focal Solid 4 + sub JL Audio 25 cm (zapomniałem oznaczenia modelowego). W poniedziałek będę na spocie.
Masz większy budżet niż zakładałem ja. Wcześniej miałem Bolero, teraz jednostką sterująca jest Kenwood DNX 520VBT. Nie będzie to idealnie to co planujesz ale może da Ci jakiś obraz.
Na pewno te głośniki są lepsze od Tempo! Dziś gdybym zakładał to włożyłbym to co ma kolega kowal2002 na przód ----> zobacz jego temat.
PS. Można było podpiąć się pod inny wątek :wink:
Komentarz
-
-
TomekRt, olej wzmak Focala, ta firma robi dobre głośniki, co do wzmaków to musi jeszcze pare lat potrenowac;
zainteresuj sie wzmakami Helixa z serii Plug&Play http://www.audiotec-fischer.de/index.php?id=335&L=1
rozwiązanie droższe, ale nieporównywalnie lepsze od Focala
ponadto wpinasz sie w ori instalacje bez zadnych konwerterow Hi-LoWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
hotrain, Czy u forumowicza kowal2002, wg Ciebie gra to lepiej ?
Nexus6, co do wzmacniacza to rzeczywiście może plug and play to dobra sprawa ale biorąc pod uwagę przyszłościową rozbudowę systemu o nową jednostkę sterującą czy będzie to dobre rozwiązanie?
Nie dopisałem, że chciałbym za jakiś czas wymienić bolero na nowy model Pioneer AVIH 9310BT obsługujący CAN Skody
Ziutsane, głośniki wolałbym nowe ale wzmacniacz w takim razie może używkę dałoby się ciekawą kupić? Jak z większym kickiem to jakie głośniki?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TomekRtJak z większym kickiem to jakie głośniki?
Zamieszczone przez TomekRtbiorąc pod uwagę przyszłościową rozbudowę systemu o nową jednostkę sterującą czy będzie to dobre rozwiązanie?
Nie dopisałem, że chciałbym za jakiś czas wymienić bolero na nowy model Pioneer AVIH 9310BT obsługujący CAN SkodyWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TomekRtkowal 2002, chętnie bym nawet dzisiaj odsłuchał jesli jest taka możliwość, a w jakich rejonach warszawy operujesz?Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Nexus6, a jakieś konkretne modele tych firm byś polecał do tego rodzaju muzyki?
Na początku chciałem założyć DLS R6A, ale w pewnej firmie caraudio powiedzieli mi że za dużo basu będzie i że nie zmieszczą się na głębokość więc zrezygnowałem.
Czy np TEC nie ma takich głośników, które sprawdziły by się w tej konfiguracji?
[ Dodano: Pią 26 Sie, 11 15:54 ]
Będąc przejazdem blisko serwisu skody
zapytałem jak zmiany w systemie audio mają się do gwarancji samochodu.
I tu mam dylemat.
Jeśli podłącze wzmacniacz do radia bolero wygłuszę boczki w drzwiach i wymienię głośniki
tracę gwarancję na:
tapicerkę
akumulator
alternator
radio
całą instalację elektryczną samochodu
nie dają żadnego wyboru ludziom,
szkoda, że taki badziew wkładają ori
Pozdrawiam wszystkich
[ Dodano: Pon 29 Sie, 11 11:05 ]
Dziękuję za pomoc
zdecydowałem się na wygłuszenie drzwi + zmianę głośników
pozostaję narazie przy seryjnym Bolero do momentu wygaśnięcia gwarancji.
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz